Magyar mesecsodák: Süsü, a sárkány kalandjai (1977) - Varázslatos mesefilmek - Classic

"Én vagyok a híres egyfejű, a nevem is ennyi csak Süsü"

Mindenki ismerheti a fentebb olvasható mondatot, Süsü, a sárkánytól! Egy kiváló bábfilmsorozat a 70'-es évekből, ami még bakelitlemezeken is hallgatható. Gyerekkorunkban, sokakat szögezett a TV képernyője elé. Habár egy sárkány, 7 fejű, Süsü volt a kivétel, mert neki csak 1 feje volt. A bábfilmsorozatnak tehát, Süsü a főszereplője, mely forgatókönyvét Csukás István írta, a bábokért és díszletekért, Lévai Sándor volt a felelős. És remélem azért mindenki tudja, ki adta Süsü hangját? Természetesen Bodrogi Gyula. Nézzük ezt a csodálatos mese rövid történetét:

Süsü, egy nagyon kedves és segítőkész sárkány, aki imádja a vadkörtét és a pillangókat. Tud tüzet okádni, de embereken sosem használja. Hazájában, a sokfejű sárkányok földjén aljas módon kigúnyolták, egy feje miatt. Amikor viszont az apja elküldte, hogy ölje meg ellenségét, Süsü inkább meggyógyította, ami azzal végződött, hogy a sárkánykirály kitagadta. Természetesen az emberek rettegtek tőle, és féltek nehogy elrabolja a király lányát. Egy ember volt aki megértette őt, méghozzá a kóbor királyfi. Süsü, és a királyfi  látszatra vívnak egy párviadalt a királylányért, melyet Süsünek kellett volna megnyernie,  de miután elárulta magát, mégis a királyfi vette el a királylányt. Süsüt befogadják a várba, ahol igazán kimutatkoznak jó tulajdonságai: fát vagdos, követ tör, megvédi a várat. A királyfi fia, Kiskirályfi lesz a legjobb barátja. Ezután a sárkánykirály mégis úgy dönt, hogy visszafogadja fiát, és mihamarabb megházasítja. Eleinte tart Süsü a házasságtól, de miután megpillantja a szintén egyfejű sárkánylányt, rögtön belehabarodik. Ezután vissza is tér sárkányföldre.

A sorozatnak egyébként született egy folytatása is, Süsüke címmel. Ebben Süsü fia szerepel, aki hasonló izgalmas kalandokat él át. Azt is érdemes megnézni mindenkinek. Ha megengeditek Kedves Olvasóim, én vissza is térnék a Süsü nézéséhez...:)

 

KÖVETKEZŐ MESE A BLOGON

Mézga család (1968)

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmesefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr212296213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.09.16. 12:11:10

Meg kellene nézni a Süsükét:) Hmm miért is ne
süti beállítások módosítása