Nyári különkiadás 2011: Hamupipőke 2: Az álmok valóra válnak (2002), Hamupipőke 3: Elvarázsolt múlt (2007) - Varázslatos mesefilmek - Classic

Üdvözlöm a Kedves Olvasót!

Kicsit megkésve bár (hisz lassan vége a nyárnak), de a mostani 2011-es nyári különkiadásban, a blogon már bemutatott Hamupipőke folytatásait mutatnám be. Az első rész egyszerűen csodálatosra sikerült, ezt már a bemutatómban is alaposan kifejtettem (Aki merészkedik elolvasni az első részről írt cikket, annak ITT OLVASHATÓ), de most itt az ideje, hogy szót ejtsek a 2. (Az álmok valóra válnak) és a 3. (Elvarázsolt múlt) részről is. Elöljáróban annyit, hogy számomra azt a hangulatot egyik sem hozta, mint az első rész, de egy unalmas hétvégére igazán tudom ajánlani mindenkinek, hisz ezek is szórakoztatóak. A folytatások közül a 3. rész tetszett a legjobban, az hasonlít is a klasszikusra, a történetből majd megtudjátok miért. Először a második részről írnék pár dolgot!

HAMUPIPŐKE 2 
Az álmok valóra válnak
(2002)

A 2. részről elég vegyes érzelmeim vannak. Nem volt olyan rossz, de annyira mégsem fogott meg, és nem is késztetett arra, hogy a közeljövőben (de talán a távoliban sem) újra elővegyem és megnézzem. Az tény, hogy szép mese ez is, és ahogy tőlem már megszokhatta mindenki, ezt is csak ajánlani tudom, de most kicsit kemény leszek, és azt mondom egyszer nézhető kategória, de jó sokáig emlékszünk rá. A történet szerint a boldogságtól ragyogó pár, Hamupipőke és a herceg nászútja után visszatérnek a palotába, ahol az egykoron mostoha körülmények között élő lánynak szokatlan szerepbe kell beletanulnia. Ugyanis Hamupipőkének el kell sajátítania, hogyan is viselkedik egy hercegnői fenség. Természetesen mese sem készült volna belőle, ha minden tökéletesen menne, és Hamupipőke sok ügyetlenkedésen megy keresztül mire belejön a dologba. A tanulásban segítségére lesz tündér "dadus" és a folyton csintalankodó egér barátai is, azonban Hamupipőke rájön, egyetlen módja van megfelelnie az elvárásoknak, mégpedig az, ha nem akar más lenni, mint amilyen ő valójában.
Ezek után már csak kellemes szórakozást kívánok a meséhez!

HAMUPIPŐKE 3
Elvarázsolt múlt
(2007)

A 3. részről már sokkalta jobb benyomással vagyok, ugyanis a történet a kezdetekhez repít vissza, és jobban is kapcsolódik az első részhez, mint a második. A rövid története pedig a következő:
Hamupipőke a Jótündérnek köszönheti, hogy elmehetett a hercegi bálba és cselédsorban élő lányból igazi hercegnő lett. Mit gondoltok ezzel a mese véget is ért? Dehogy, ugyanis a gonosz mostoha később újra felbukkant, és ördögi tervet eszelt ki, hogy bosszút álljon a lányon. A gonosz mostoha egy olyan varázsigére lel, amely visszafordítja a Jótündér összes jó cselekedetét.  Ezzel pedig visszatér a múlt, Hamupipőke újra szegény mostohalány, nincs szép ruha és hintó sem, és ezzel oda az esélye, hogy megjelenjen a bálon. A történet nagyjából ennyi lenne, a végén már csak az a kérdés, hogy Hamupipőke mit fog tenni ezek után? Azt a meséből deríthetitek ki, úgyhogy ajánlom nézzétek meg.

HAMUPIPŐKE 2-3 ÉRDEKESSÉGEK

- Egy kis statisztika a Filmkatalógus oldaláról:

Az álmok valóra válnak című rész a 4804. helyen áll jelenleg.
Az elvarázsolt múlt című rész pedig a 4103. helyen áll.
A régi klasszikus pedig a 407. helyen áll jelenleg. Ebből is látszik, hogy az eredeti a legjobb!

-----------------------------------------------------------------

UTÓSZÓ


Nyári különkiadással ezentúl az elkövetkezendő években is jelentkezni fogok, megpróbálom majd a nyár közepére beiktatni és nem ilyen későre hagyni! De a következő nyár sajnos még messze van, addig is pihenjétek még ki magatokat és tartsatok velem szeptembertől is jobbnál jobb mesékkel itt a Varázslatos mesefilmek blogon.  Sziasztok!

U.I.: Az oroszlánkirály című bemutatóm pedig szeptemberre fog csúszni, és olyan hónap közepén már olvasható is lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmesefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr863130156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása