Világklasszikusok: Miki egér /Mickey Mouse/ (1928) - Varázslatos mesefilmek - Classic

Üdvözlök mindenkit következő mesebemutatóm alkalmából!

Nem hinném, hogy van olyan ember a  földön, aki ne ismerné Miki egeret (eredeti nevén: Mickey Mouse)! Minden idők egyik leghíresebb és legismertebb figurájáról van szó a mesék eddigi történelmében. Egy olyan figura, akivel szinte mindenhol találkozhatunk a hétköznapi életünkben. Miki egér történeteit nem csak a képernyőn, hanem még képregényben is követhetjük. 1928-ban "született" meg, és azóta már a kinézete is barátságosabb lett.  Az első mesék még fekete-fehérek voltak, később már színesen nézhették a kedves nézők. Mi még annak idején fekete-fehér TV-n néztük. Annyira jók a történetei Mikinek, hogy egyes epizódokon könnyesre nevethetjük magunkat. Számomra ezek a történetek is szokatlanok, mert a régi világot ábrázolják. A történetek abszolút remekül sikerültek, és sorra bukkannak fel Miki barátai (Goofy, Donald stb.), barátnője, Minnie egér és kutyája Plútó.  Az első pár rész inkább a Chaplin filmekre emlékeztet, a szereplők később szólalnak csak meg. Kedvenc epizódom a Willie gőzhajó című rész. Jó hír, hogy ha szomorúságunkra a TV-ben nem is vetítik, de Interneten  meg lehet ezeket a meséket nézni magyarul is. Egyébként én nem értem, miért nem adják le a TV-ben, hiszen a csomó hülye film és műsor helyett szerintem sokan inkább ezt választanák.

Miki egeret Walt Disney teremtette meg, aki a Disneyland vidámparkot is megalkotta és sok más mesét is megírt.  Pár csemetétől örömmel hallottam, hogy ők is nagyon szeretik a Walt Disney meséket, és kíváncsiságból megkérdeztem, "mit tudnak Walt Disney-ről? Persze szegények azt sem tudták, hogy ő egy élő személy volt valamikor, és ha ő nincs, akkor most nem nézhetnénk meg a Miki egeret, a 101 kiskutyát vagy Mary Poppinst.

 

Az Ub Iwerks által rajzolt eredeti egérkénknek a Plane Crazy (1928) és Willie gőzhajó  (1928) című mesében még vékony végtagjai voltak, és gonosz, erőszakosabb jelleme. Későbbi formájában viszont alaposan megváltozott, jelleme is kedvesebb lett. A Miki egér filmekből önálló alakként kinőtt Pluto, Goofy és Donald kacsa az ötvenes évek közepéig saját rajzfilmjeikben is főszerepet játszottak. Walt Disney 1928 és 1937 között, közel 100 rajzfilmet készített Miki főszereplésével. Walt Disney saját hangját kölcsönözte Miki egér figurájának 1928 és 1946 között, majd 1983-tól új hangott kapott Wayne Allwine személyében.

Ezeket a történeteket minden gyermek örömmel fogja nézni. Egy kicsit korosak már ugyan, de mégis szórakoztatóak. Az interneten pedig bátran meglehet nézni ezeket a meséket.

MIKI EGÉR ÉRDEKESSÉGEK

 

- Az első Miki egér hangosfilm a "Willie gőzhajó" című epizód.

- A képregényekben Miki egér a rendőrségnek dolgozik, kiváló nyomozó és számos bűnözőt elkap.

-Barátnője: Minnie, kutyusa: Plutó, legjobb barátja: Goofy!

-A régi epizódok merőben eltérnek a mostanitól. Miki jelleme is másabb lett 80 év elteltével. Pl: A régi Miki egér inkább gonoszkásabb jellemmel bírt, a mai pedig már szerényebb, viccesebb, és jószívű.

-Többek szerint az amerikai kultúra jelképeként majdnem annyira ismert, mint az amerikai zászló.

- A világ egyik legismertebb figurája!!!!

- A legenda szerint Mickey Rooney-ról kapta nevét a világ egyik leghíresebb rajzfilm-figurája, Mickey Mouse: Walt Disney épp az első rajzokon dolgozott, amikor találkozott a gyermekszínész Rooneyval, és a kisegeret róla nevezte el.

MICKEY MOUSE- The Opry House (1929)

KÖVETKEZŐ MESE A BLOGON

Füles Mackó (1975)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmesefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr472514258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.01.08. 23:01:49

Mikey egy örökbecsű klasszikus...sztem még sokáig élni fog az ő neve

Polski gyerek · http://korn.blog.hu 2011.01.17. 18:27:12

SZia én kiraktalak légyszi rakj ki te is :D
süti beállítások módosítása