Magyar mesecsodák: Macskafogó (1986) - Varázslatos mesefilmek - Classic

A következő mese ismét egy magyar alkotás lesz, ami nem más mint a Macskafogó.  A Macskafogó egy 1986-os magyar-német-kanadai mesefilm, melyet Ternovszky Béla rendezett.

A mese még az Egyesült Államokban is megjelent, Cat City néven, ami magyar fordításban Macskavárost jelent. De számtalan filmnél tapasztalhatjuk, hogy egészen eltérő fordítást kaphat, mint ami a tényleges cím. A Macskafogó mint cím, az egérfogó mintájára jött létre. A mesét, az 1986-os legsikeresebb közönségfilmjének is választották. A patkányok dalbetétjének eredetijét, a The Manhattan Transfer énekelte "Four Brothers" címmel. A meséből társasjáték és képregény is készült. 2007. december 20.-ára elkészült a második rész is, melynek címe a Macskafogó 2: A sátán macskája. A mesét amúgy nagyon régen láttam már, tehát ideje lenne megnéznem ismét. A 2. részt egyelőre még nem láttam.

A történet szerint 80-ban az X bolygón az a bűnöző szindikátusokba szerveződött macskák az egértársadalom teljes felszámolására törekednek. De az egerek egyik tudósa ennek kivédésére, már dolgozik a megoldáson. Ekkor jön segítségül Nick Grabowski. Ezután kezd csak izgalmassá válni a történet...

 Aki egy humoros, szórakoztató, vicces és "akciódús" mesére vágyik, az mindenképpen nézze meg a Macskafogó első részét. Higgyétek el nekem megéri.

KÖVETKEZŐ MESE A BLOGON

Foxi Maxi kalandjai (1958)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmesefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr42299442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása