Világklasszikusok: Hófehérke és a hét törpe (1937) - Varázslatos mesefilmek - Classic

Rátérünk picit a Világklasszikusok mesefilmjeire/mesesorozataira is.  Egy nagyon-nagyon régi meséről lesz szó most, melyet szintén talán sokan láttak. Én legalábbis igen. Szintén imádtam ezt a mesefilmet, így talán beszéljünk is róla egy kicsit.

A mese egy 1937-ben megjelent amerikai, animációs film.
A történet szerint, élt egyszer egy gyönyörű hercegnő, nem más mint Hófehérke, akit gonosz mostohaanyja, a gonosz Királynő nevel. Hófehérke az idők elteltével egyre szebb és szebb lesz. Mikor mostohaanyja megkérdi a tükörtől, (hihi, a kedvenc részem) hogy mégis ki a legszebb e vidéken, megtudja, hogy Hófehérke az. A gonosz mostoha, a vadászával meg akarja öletni, de a hét törpénél menedéket talál. A Királynő ezután vénasszonnyá varázsolja magát, és Hófehérkét egy mérgezett almával akarja megölni, és ez sajnos sikerül neki. A vén boszorkát a törpék sikeresen felkergetik a hegyre, ahol bele is csap a villám, és ott le is zuhan a gonosz mostoha. A törpék a hercegnőt üveg és aranykoporsóba teszik bele. A lány szerelme, a herceg ébreszti fel, és boldogan élnek tovább. Ez a film rövid története.

Régisége ellenére színes animációs mesefilm volt. Magyarországon az első bemutató 1938 december 22.-én volt. Többször is felújításra került. A mese kasszasiker lett, óriási bevételt vitt a konyhára. 2001-ben új magyar szinkronra került sor, ugye akkor utoljára 1962-ben szinkronizálták. A mesét, a csodálatos Walt Disney készítette.

A szülők figyelmét hívnám fel, hogy a csemetével együtt tessenek megnézni a filmet, akár többször is:)  Nagyon jó kis mese ez. Nem hinném, hogy van olyan, akinek ne tetszene. 

KÖVETKEZŐ MESE A BLOGON

Mulan (1998)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmesefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr12299430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása