Üdvözlök mindenkit! - Varázslatos mesefilmek - Classic

Üdvözlök mindenkit!

 2010.09.11. 14:00

Annyi embertől hallom, hogy mennyire jók voltak régen a mesék, mennyire csodálattal nézte mindenki. Régen valóban sokkal több nézhető mese volt, viszont én állítom, hogy manapság is akadnak olyanok, amelyek igenis nézhetőek. Én arra a feladatra vállalkozom, hogy ezeket a mesefilmeket bemutassam mindenkinek, régit és újat egyaránt. Nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is érdemes lesz a blogot figyelni. A blog célja, hogy tele legyen mindazon mesékkel, amelyek valódi szórakozást nyújtanak.

Ernő88

AZ ELSŐ MESE HAMAROSAN A BLOGON

Vuk (1984)

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmesefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr402288534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.09.12. 12:58:52

Én évekkel ezelőtt a Tom&Jerry megszállottja voltam! :)

Manapság undorító mesék vannak. :S Ez a rengeteg szar fos (elnézést) anime, meg egyéb gyík Japán mesék elárasszák a Földet! Viszont akad pár jó kanadai... Pl. a Total Drama 3 évadja, ami egy mesei valóságshow. :D Nem tom ismered-e, nagyon nagy! :D

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.09.12. 15:11:33

@Millenotti: Ahha, a Cartoon Networkon megy, ha minden igaz:) Igazad van, sok a rossz mese manapság, és egyáltalán nem jó példát nyújt (Lásd: South Park), de én éppen az ellenkezőjét, olyan meséket halászok elő, melyek valóban szép mesék.

Darkcomet 2010.09.27. 21:43:55

@Millenotti: Azert anime es anime kozott borzaszto nagy kulonbsegek vannak. Az anime, mint kifejezes egy gyujtofogalom, amibe a gyermek mesektol, a tini lanyos torteneteken at, a felnot sci-fi, thriller, drama, vagy akar pornoig is, sok minden belefer. A te altalad valoszinuleg megtekintett Dragon Ballz meg Pokemon es tarsai csak a felszin. En is hasonloan gondolkoztam, amig csak ezeket ismertem, aztan kaptam ismerosoktol nehany mas mozit is, azota gyakorlatilag teljesen bele vagyok zsongva a mufajba, de nem valogatas nelkul habzsolom a filmeket. Es mindezt teszem a negyven plusszosan. Viszont azota (kb. 4-5 eve) gyakorlatilag egy Disney vagy Dreamworks rajz ill. animacios filmet sem voltam kepes vegignezni, annyira sablonosak es otlettelenek.

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.09.30. 11:23:44

@Darkcomet: Igen, van anime között is nagyon jó mesék. Ma már kiemelkedett ez a műfaj, de attól hogy sok rossz anime-ot látunk, attól még vannak jók is köztük. Csak azt sajnos máshol adják...

losonczi.bettina 2010.10.20. 10:23:50

Igen de azért a régi mesék tényleg több értéket képviseltek talán. Nem is feltétlenül csak a rajzfilmek, hanem mesekönyvekre is igaz ez.
South Park pedig nem gyerekeknek lett kitalálva, amúgy is éjszaka adják, nem látja a gyerek.

mavilik 2010.10.20. 11:36:40

Teljesen mindegy szerinte, egy gyerek személyiségére, nem hiszem, hogy hatni fog, hogy milyen mesé néz vagy sem. Kis koromban én is néztem horror vagy thriller filmeket, még se lett belőlem egy lelki beteg és el tudom dönteni, mi az építő jellegű műsor és mi nem. Szerintem inkább a nevelés kérdése az egész. Ha hülyén neveljük a gyereket, akkor az alapján fog választani műsort.

losonczi.bettina 2010.10.20. 11:43:29

Az is igaz, de azért inkább meséket szeretem ha nézi, mert jó tesz a gyerek lelki fejlődésének, ha minél több színt lát, ez konkréan nekik van kitalálva. Bár ezek a gyerektv-k se annyira jók. A másik meg, hogy ne tanuljon meg káromkodni már kiskorába ilyen south parkoktól, de azért azt mondtam is, hogy éjszaka van.

mavilik 2010.10.20. 12:00:55

Van ez az új Boomerang tv mesecsatorna, nem tudom hallottatok e róla. Ha szerintetek tényleg számít mit néz egy gyerek, akkor inkább ezt a csatornát kövesse. Itt még nincsenek azok az új fajta blőd mesék csak az igazi régi klasszikusok.

www.boomerangtv.co.uk/

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.10.20. 12:51:09

@mavilik: Nagyon jó ha van ilyen csatorna, örülök neki:) De viszont ne csak a régi klasszikusokat emlegessük, hiszen a mai mesék közt is vannak jók. Csak mostanra már elfajult a dolog, és sokkal kevesebb olyan mese születik, ami tényleg gyerekeknek való. Helyette olyan mesék vannak, ahol csak a gyilkolásé a főszerep, vagy a káromkodásé (South Park), és itt vannak az erotikus mesék is, amit őszintén megvallva nem tudom ki néz, hozzáteszem TV-be ilyet nem nagyon mutatnak, csak a neten vannak jelen. Akkor itt ezek az Anime mesék is, melyek többrészt nem gyereknek való, persze tisztelet a kivételnek. Régen meg nem volt ilyen erőszakosság. Akármilyen mese is jött, lehetett számítani arra, (szerintem) hogy a gyereket nem fogja megrontani.
süti beállítások módosítása