Kölyökklub, Jónás Ritával (1998) - Varázslatos mesefilmek - Classic

Az RTL Klub-on '98-tól kezdték el adni a Kölyökklub-ot, ahol nem csak szimplán meséket vetítettek, hanem gyerekeket hívtak a műsorba, és különféle versenyeken vehettek részt. Kalózként kellett játszani a gyerekeknek, ahol 2 csapat vetélkedett egymással, a pirosak és sárgák. Egyes feladatok teljesítése után meséket láthattunk a TV képernyőjén. A játék műsorvezetője, Jónás Rita volt. Gyerekként nagyon imádtam ezt a műsort, de ez a "kalózosdi" ragadott meg a legjobban. Imádtam a köztes meséket is. A Kölyökklub szombat és vasárnap ment kora reggel. Kölyökklub mind a mai napig van, de ez a korszak maradt meg bennem leginkább. A műsorba vendégeket, sztárvendégeket is meghívtak, ezek közül gyakoriak voltak a zenés produkciók. A műsorban a játék során a gyerekek nyereményeket is vittek haza.
Aztán meg kell, hogy említsem a Kölyökindulót, amit szerintem minden hozzám hasonló korú kívülről tudott, vagy tud még mindig. Jónás Ritán egyébként a műsorban látszott, hogy élvezettel foglalkozik a gyerekekkel, szereti ezt a műsort csinálni. Ő egy olyan ember véleményem szerint, aki nem csak tetszeleg a kameráknak, megmutatja a valódi énjét, és nem csak egy műsor kedvéért. Ez a műsorban is látszott. A műsort évekig vezette. A kalózos design-t egy idő után leváltották, és egy padláson játszottak, ahol a gyerekeken kívül ott lakott Kukalakó is! Ezt a színhelyet is nagyon jól megoldották, és szintén élvezetes volt a műsor. Aztán idővel sajnos Jónás Rita elment a Kölyökklubból, és helyette Ördög Nóri vezette a műsort. Ő is nagyon aranyos volt, de ezután már nem igazán néztem a Kölyökklubbot.

Gondoltam megemlékezek erről a kiváló műsorról, ami igazán a gyerekek érdekeit szolgálta, mert ez valóban olyan program volt, amely szórakoztató és érdekes tartalommal bírt. Semmilyen durva beszédű mesefilmet nem vetítettek le. A mesék közt sok klasszikus volt megtalálható, de olyat is leadtak ami akkor még újnak számított. A készítők gondoltak a kisebbekre is, nekik szóló mese volt pl. a Teletubbies.
Sajnos a mai helyzet azt mutatja, hogy egyre kevesebb ilyen műsorok lesznek, és inkább olyanokat mutatnak meg, ami egyáltalán nem gyermekeknek való. Délutánonként is ilyet kellene adni legalább hétvégenként, és nem egy véres jelenetekkel teletűzdelt akciófilmet...

KÖVETKEZŐ MESE A BLOGON

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b5/Tom_and_jerry_comedy_show_title.jpgTom és Jerry (1940) 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmesefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr212385837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása