Mesék erőszakosan? Hova vezet? - Varázslatos mesefilmek - Classic

Mesék erőszakosan? Hova vezet?

 2010.09.12. 20:36

Mindenki tudja mire gondolok... Néha olyan mesék mennek a TV-ben, hogy a fejemet fogom. Manapság, a technika korában már könnyen el tudnak készíteni egy mesét, de sajnos a minőséget nem nézik. Tisztelet a kivételnek. Régen meg inkább a nézhetőségre törekedtek, a meséket lassabban készítették, ezért elegendő idő volt, hogy egy olyan mese keletkezzék, amely valóban tetszik az embereknek. DE!...

Nem csak erről van szó. Manapság túlnyomórészt az Anime mesesorozatok a jellemzők, a japán mesék és mások. Nem azt mondom, hogy ezek között nincsenek szépek, de több köztük az erőszakos cselekményű mese. Nem mernék példálózni azzal, hogy az erőszakos mesék hova vezettek már.

Akkor ott vannak még, a durva nyelvezetű mesék is. Bár ezek nem mondhatók meséknek. De meg nem mondanám, hogy mégis hova sorolnám. A lényeg az, hogy ezek semmi jóra nem vezetnek. Aki még mindig a régi nagy mesékre esküszik, akkor nézze azt. De hozzáteszem, ma is készülnek igazán szép mesefilmek, amelyek igenis nézhetőek. Ezek közül is be fogok mutatni egy párat idővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmesefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr932291406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

losonczi.bettina 2010.10.20. 10:20:20

Igen, teljesen egyet tudok érteni, a régi mesék sokkal jobbak voltak, bár annak idején a Tom&Jerryt is durvának tartották, lehet hogy csak a világ változott meg.

mavilik 2010.10.20. 11:32:39

Nem csak lehet, hanem biztos, hogy meg változott a világ. Bár tény, hogy ezek az újabb mesék inkább visszafejlesztik az embert, mint szórakoztatják. De ez már a felnőtteknek szánt műsorokkal is így van.

losonczi.bettina 2010.10.20. 11:39:23

Az bizos, ezek a kereskedelmi TVk szánalmasak. Viszont azért mesecsatornák vannak még jók, ezt ismered: www.boomerang-tv.hu/ ?

mavilik 2010.10.20. 11:57:54

Nem, nem ismertem még. Hallottam, hogy van egy új ilyen mesecsatorna. Ezek szerint ez az.

De legalább még a régi jókat adják.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2011.06.14. 00:19:46

Én azt mondom az "erőszakosabb" meséknek is megvan a maga helye és nézőközönsége. Ott van példának a Death Note (ami még anime is). Rajzolták, tehát mese, de olyan fantasztikus történettel és briliáns fordulatokkal van tele, hogy a mai napig az egyik kedvencem. Nyilván nem a 6-12 éves korosztály számára készült, de attól még van olyan jó, mint bármelyik másik sikeresebb és kevésbé erőszakos testvére :)

teme023 2011.08.29. 02:44:25

Nekem a Naruto az örök kedvenc. Igaz, van benne vér, harc, a szinkronban trágár beszéd, számomra lényegtelen. Ez csak annyi, amennyit mondjuk a szülő lát, vagy valaki, aki éppen csak belenéz. Sajnos csak kevesen értik meg a valódi mondanivalóját, ami engem különösen megragadott.

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2011.08.29. 18:24:02

@teme023: Nekem ezek nem igazán jönnek be, de hát kinek mi tetszik :) Viszont csodálkozom, hogy milyen sokaknak bejön a South Park. Nos, láttam pár részt belőle régebben, sőt a filmet is megnéztem, de valahogy nekem nem jön át ez a "mese"! Ennek mi a mondanivalója a trágár beszéden kívül, azt mondja meg valaki?
süti beállítások módosítása